Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Международният мир е цикличен

Стойчо Стойчев, политолог, Светът е бизнес, 05.06.2017

Стойчо Стойчев, политолог. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Стойчо Стойчев, политолог. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Дипломатическата акция е безпрецедентна за мащабите си до този момент. Това заяви във връзка с прекъсването на дипломатическите връзки между четирите държави от Близкия Изток (Саудитска Арабия, Бахрейн, Египет и Обединените арабски емирства) и Катар политологът Стойчо Стойчев в ефира на „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков.

„Последиците ще бъдат доста сериозни, както в икономическо, така и в политическо отношение, тъй като районът все по-отчетливо се разделя на два ясно противостоящи лагера“, коментира Стойчев.

По думите на политолога отношението към подкрепата за международния тероризъм и Ислямска държава в този регион вероятно ще бъде идентифициращият признак, по който държавите ще бъдат причислявани към единия или към другия лагер.

„Международният мир, както и пазарите, следват цикличен път. Не може да имаме един непрекъснат период на мир и стабилност. Ще се случват кризи, като някои ще бъдат по-тежки от другите. Просто в момента се намираме в такъв низходящ тренд на международното положение и политика, който води към още по-голяма и сериозна криза, каквото не сме наблюдавали през последните десетилетия в Европа“, обясни Стойчев.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес