Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Ако се реши проблемът с името, Македония може веднага да влезе в НАТО

Любчо Георгиевски в Светът е бизнес, 05.06.2017

 Любчо Георгиевски, бивш министър председател на Македония (1998-2002) и бивш вицепрезидент на Македония. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Любчо Георгиевски, бивш министър председател на Македония (1998-2002) и бивш вицепрезидент на Македония. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Трябва да се проведе балканска конференция, която да се заеме с разрешаването на проблемите в региона. Тази идея лансира Любчо Георгиевски, бивш министър председател на Македония (1998-2002) и бивш вицепрезидент на страната, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев. 

Георгиевски заяви, че не е променил възгледите си по отношение на подялбата на Македония, заявени преди 17 години. По думите му кризата в Македония няма да се разреши, въпреки че има ново правителство. 

"Завърши една част от кризата и започва друга част от кризата в Македония", категоричен бе гостът. "Всички сме в плен на югославските структури".

"Аз все още вярвам, че САЩ, Русия и ЕС могат да се договорят", каза още събеседникът.

Гостът коментира и руското влияние в Македония, а по отношение на българо-македонските отношения каза: "Отношенията между България и Македония куцат".

Изгуби ли се вече политическата партия, основана от Георгиевски, като политическа сила? Има ли място за надежда и оптимизъм относно бъдещето на Македония? На какво се дължи тежката политическа криза в Македония? Каква ще бъде цената на тази криза по отношение на евро-атлантическия и европейски път на Македония? Какви са вътрешнополитическите измерения на кризата? Какво е бъдещето на Албанския въпрос? Стабилни ли са в момента Балканите? Идва ли време да се променят Дейтънския и Охридския мирен договор? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес