Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Къде е мястото на българските вина на световния пазар

Юлия Костадинова, DiVino, Светът е бизнес, 19.05.2017

Юлия Костадинова, главен редактор на DiVino. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Юлия Костадинова, главен редактор на DiVino. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Една от живите и добре работещи индустрии, каквато е винената, процъфтява в момента и това, което се случва на пазара, е че бележим известен ръст в консумацията.

Това заяви главният редактор на сайта DiVino и съосновател на форума DiVino Taste Юлия Костадинова в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков.

Тя коментира успешното представяне на България в 24-то издание на „Световното по вино“, което се проведе във Валядолид, Испания. Страната ни е спечелила общо 58 медала.

„Реализирахме най-голям процент успеваемост в сравнение с останалите държави, които са участвали в конкурса“, сподели виненият дегустатор.

По думите й, 34 медала от тези 58 са за червените вина, което говори достатъчно за това, че България е ориентирана предимно към производството на червено вино. Има и няколко медала за розе, което отразява една нова пазарна тенденция на розовите вина, които бележат скок в продажбите.

Вижте повече:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес