Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Формулата на успеха в сферата на бутиковото пивоварство

Георги Христов, създател на пиво Айляк, Светът е бизнес, 24.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

За да се стартира компания, произвеждаща крафт бира, се изисква голяма доза желание да правиш качествено пиво. Също така е важна и рецептата за производство.

Това каза в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков собственикът на компанията „Фийл гууд брю ко", произвеждаща крафт бирата „Айляк“, Георги Христов. Пивото влезе във фокуса на медийното внимание, след като през миналата седмица Христов обяви, че мести производството си от гръцкия град Серес в София.

„Първият опит (за производство на бира – бел.ред.) беше вкъщи на три котлона. След това отидохме на терасата, а накрая си купихме машина, на която и сега правим тестове“, разказа още той.

„Пивоварната в Серес е много добре оборудвана, намира се близо, нямаме спънки пред нас. Не започнахме производство в България, тъй като по това време тук нямаше толкова добре оборудвана пивоварна. Преместваме се в София, защото така ще можем да намалим разходите си. Освен това ще можем да помогнем на всички крафт пивовари, които имат желание да правят бира, като няма да има нужда да минават през целия ад около търсенето на качествена пивоварна“, допълни гостът в студиото.

„В проекта са вложени около 12 хил. лева лични средства, като започнахме с 6 хил. Много приятели ни помогнаха, тъй като нямаше как да вземем заем от банките“, сподели Христов.

Вижте целия разговор:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес