Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Културният туризъм ще изравни морския до края на годината

Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма, Светът е бизнес, 14.04.2017

Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Тази година за първи път ще разберем какво означава културен туризъм, защото очакваме съотношението между морския и културния да стане 50 на 50. Досега летният-морски-рекреативен туризъм заемаше 85% от целия сектор. Това коментира Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма в предаването "Светът е бизнес" с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

Според Драганов България има поне още една година, в която да продължи да бъде толкова силно търсена туристическа дестинация, благодарение на геополитическите развития. По думите му едва през 2019 се очаква някакво възстановяване на интереса към Турция.

Експертът коментира и до колко зависим е браншът от внос на чуждестранни работници. Според него в момента България е в състояние, в което може да купува кадри от цял свят. "Средната заплата в сектор туризъм в Кипър и Малта е 1400 евро и ние нямаме никакъв проблем да я постигнем", каза още Драганов. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес