Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Дългосрочната стратегия - жизнено важна в света на дигиталната реклама

Марчин Екиерт в Светът е бизнес, 31.03.2017

Марчин Екиерт, изпълнителен директор на Yieldbird. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Марчин Екиерт, изпълнителен директор на Yieldbird. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарът на интернет рекламата е много труден, защото има двама играчи, които доминират в световен мащаб. За другите компании остават около 30% от приходите. Но много компании не са толкова иновативни и не опитват нови неща, както би трябвало. Това каза Марчин Екиерт, изпълнителен директор на Yieldbird, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков. "Вместо това те хабят усилия да печелят пари по неефективен и труден начин.  Например, заливат страницата с реклами, което влошава потребителското изживяване".

"Представете си малка страничка със седем банера плюс изскачащи реклами. Това е дразнещо. Така се опитват да спечелят повече пари, но това е път към никъде, защото хората, които възприемат този подход, нямат дългосрочна стратегия".

На какво се дължи дигиталният успех на Полша? С какво един голям пазар като полския е по-труден от малък, като българския? Какво представлява програматик планирането и как се използва в съвременната дигитална рекламна среда? Как чрез програматик планиране приходите на компаниите могат да бъдат увеличени с между 20% и 70%? Какъв е бизнесмоделът на компанията? 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес