Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

За изборите, икономиката и още нещо

Георги Ганев, икономист, Център за либерални стратегии, Светът е бизнес, 27.03.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Резултатите от тези избори бяха далеч по-малко изненадващи от резултата на мача онзи ден (25 март, мачът е България срещу Холандия, завършил 2:0 за „трикольорите“ – бел.ред.). Всъщност се върнахме на позицията от октомври миналата година, естествено с размествания – вместо РБ имаме „Воля“, както и отпадане на формации, за които беше ясно, че това ще стане – като бившата „България без цензура“ и АБВ. За пореден път, откакто има демокрация в България, при всичките и несъвършенства, ще се случва това, което хората са избрали. Дали това ще им хареса, е отделен въпрос.

Това каза в студиото на „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков икономистът от Центъра за либерални стратегии Георги Ганев. Темата – резултатите от вчерашните избори и динамиките, породени от резултатите от тях у бизнеса.

От макроикономическа гледна точка, прогнозните елементи, които българските партии обичат да наричат програма, съобщават показатели, които посмъртно не зависят от правителството, а си имат собствена динамика. Правителството може много да навреди, но много да помогне не може. Като например заявените 110 млрд. БВП след 4 години. Това е абсолютно Божа работа, могат да са 220 млрд., ако напомпаме една страхотна инфлация няма да имаме никакъв проблем. Същото важи и за други показатели – като средната работна заплата, която зависи от работодателите и работниците.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес