Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Радикалният ислямски тероризъм – борбата между цивилизациите

Йордан Божилов, Софийски форум за сигурност, Светът е бизнес, 23.02.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Тероризмът не преследва само и единствено политически цели. Целта му е да се всее страх, да се всее ужас, да всее паника в населението. Този тероризъм, който наблюдаваме – радикалният ислямски тероризъм, е по-скоро една борба между цивилизациите. Той е много по-ожесточен, насочен е към невинни човешки жертви – не са войници, не полицаи.

Това каза в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков Йордан Божков от Софийския форум за сигурност. Тема в днешното издание на предаването бяха актуалните предизвикателства, пред които е изправена западната цивилизация.

Поглед бе обърнат и конкретно към положението в България. „Миналата година беше приет закон за противодействие на тероризма, който предвижда да се изготвят планове (за защита от терористични атаки – бел.ред.). В тези планове следва да се включи и оценка на уязвимостта на определени обекти – как да се защитят, как да бъдат предпазени от подобни актове. За съжаление, законът остава на ниво хартия, не са предприети много от действията, особено по отношение на обекти, които се оперират от частни компании. Именно тук трябва да се обърне сериозно внимание.

Повече по темата, коментар за отношенията по оста Брюксел - Анкара, както и коментар от топ темата от вчерашния ден – атентатът в Лондон, вижте във видеото:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес