Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Успешният бизнес – рецептата

Тодор Брешков, LAUNCHub и Виктор Викторов, MyMall, Светът е бизнес, 17.03.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

„Подходящият момент за стартиране на бизнес винаги е днес. Хората, които са предприемчиви по природа и са в среда, която ги стимулира, а нашата среда в България става все повече такава, не трябва да се притесняват и да чакат по-добър момент. Моментът винаги е днес. Това, че може да се изгуби, не трябва да поражда страх. Това е един път, по който човек научава нови неща, за да може следващият път да е успешен. Парите в нашата среда и в света като цяло са вече по-леснодостъпни. Понякога те са задължително условие, но не винаги, като най-важно е човек да бъде фокусиран върху това, което прави, и да го преследва ежедневно и ежеминутно.“ Това каза в „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков съоснователят на LAUNCHub Тодор Брешков. Тема в днешното предаване беше рецептата за успешен бизнес в България и състоянието на бизнес средата у нас. Гост в студиото беше и основателят на MyMall Виктор Викторов.

„Не мисля, че в България се прави лесно бизнес. Когато ние стартирахме, тук трудно се намираха пари за иновативно предприемачество, защото идеята за My Mall възникна преди 10 години, когато нямаше откъде да се намерят пари, затова започнахме само с желание. С много труд и упоритост може да се постигне резултат. Впоследствие това става и чрез подкрепата на фондове като LAUNCHub”, разказа Викторов.

„На нас като екип в LAUNCHub ни харесват бизнеси, които са свързани с транзакции и които успяват да предложат на клиентите си обратна връзка. Не е лесно да събереш двете страни, но в момента, в който ги сложиш заедно, когато създадеш подходяща среда, създаваш условия те да правят по-често транзакции и тези транзакции да се случват при теб и съответно да взимаш някаква част от тях“, каза Брешков.

„Подходящият момент за стартиране на бизнес – това е правилният момент. Зависи от бизнеса, таймингът е изключително важен, зависи от спецификите, от концепцията“, подчерта от своя страна Викторов.

Вижте целия разговор:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес