Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Измества ли интернет видеото телевизията

Mартин Попов, Interactive Share, Светът е бизнес, 03.03.2017

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Преди броени дни най-голямата видео платформа в света YouТube изнесе данни, показващи, че сайтът вече е надминал своеобразния крайъгълен камък от 1 млрд. часа гледаемост на ден. Той също така ще започне да излъчва ефирни телевизионни канали с цел да привлече все по-малко гледащите телевизия по традиционния начин потребители. Актуалните тенденции в дигиталната индустрия в светлината на последните данни коментира в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков Мартин Попов от Interactive Share.

Радостна новина ли е бумът в онлайн видеото? „Много зависи от гледната точка, за телевизиите едва ли е така. За нас като рекламна агенция определено е много добра новина, защото показва нещо много важно – хората все повече започват да гледат телевизия основно в дигиталните канали, което значи, че рекламодателите все повече ще искат да инвестират във видео съдържание“, заяви Попов.

„През последните няколко години се забелязва огромно увеличение на бюджетите за интернет видео реклама, което е напълно естествено. Населението вече свикна с интернет, увеличават се хората, които изобщо не гледат телевизия. В същото време съдържанието, което може да намери човек в интернет, е много по-богато от това в телевизиите“, отчете гостът в студиото.

„Рано или късно цялата телевизия ще стане дигитална и това не е изненада за никого. Въпросът е как рекламодателите могат да извлекат предимство от това. Вярвам, че в България през следващите 1-2 години всеки рекламодател, в която и категория да реши да инвестира, ще може да го направи много лесно. Цените са много достъпни, таргетирането е доста ефективно, измеримостта също“, допълни той.

Очаквайте видео с целия коментар!

Последни новини
Още от Светът е бизнес