Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Какво се случва на световното изложение Moblie World Congress

Каролин Хайд, Bloomberg, Светът е бизнес, 28.02.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

„Горещите новини“ от световното изложение за технологии и комуникации Moblie World Congress в Барселона представи в пряко включване от испанския град в предаването Светът е бизнес с водещ Ивайло Лаков Каролин Хайд от Bloomberg.

„Всичко се върти около „джаджите“, нали така? Всички новини от технологичния свят са свързани с тях. Никоя от тях обаче не идва от големите имена. Както може би знаете, Apple никога не са представяли новите си модели тук. Samsung от друга страна, бяха един от малкото „големи играчи“, който направи нещо тук, като представи днес новия си таблет“, обобщи Хайд.

„Междувременно малките компании се включиха много активно, като се опитаха да откраднат вниманието. Например Huawei показаха новия си модел P10, показвайки бъдещето на новия дизайн на смартфоните. Изглежда, че вниманието фокусират малките компании, идващи от Азия, които искат да спечелят дял тук в Европа“, каза още тя.

Защо изпълнителните директори на Facebook и Тwitter не присъстваха на изложението в Барселона? „Джак Дорси (главният директор на Twitter – бел.ред.) трябваше да направи изказване в Барселона, но в последствие отмени участието си. Мнозина смятат, че може би това се дължи на лошите резултати на Twitter или на опасенията, че ще бъдат повдигнати много въпроси около новата администрация на Тръмп. Няма да присъства и Марк Зукърбърг, който традиционно взима участие тук, но тази година той реши да насочи вниманието си към САЩ, а не към пътувания в чужбина“, отчете Хайд.

Вижте целия коментар: 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес