Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Пазарите пренебрегват лошите новини от кабинета на Тръмп

Пазарен коментар на Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, 16.02.2017

Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Акциите на пазарите тук са или с леко понижение или без промяна, но през по-голямата част от днешната сесия те изглежда ще продължат тенденцията от последните 7 дни на рекордни продажби. Това каза пазарният анализатор Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Индексът S&P преживява най-продължителния си период на повишение от септември 2013 и също като Dow Jones имаше пет поредни рекордни сесии, включително и вчера. Технологичният Nasdaq има вече 7 поредни рекордни дни на приключване на сесиите".

Пазарите пренебрегват лошите новини от кабинета на Тръмп и Тръмп търговията, както наричат този подем, изглежда достига параметрите на бичи пазар само за три месеца. 

Dow Jones  се покачи с 9% след изборите. Печалбите за компаниите от S&P 500 се покачиха на годишна база с 5.3%, съдейки по отчетите за четвъртото тримесечие по данни на Bloomberg. Това е най-високия процент на ръст от 2014.

Какви са надеждите и притесненията, които властват в момента на Wall Street? Какви са корпоративните новини и новините около търговията на суровини в Ню Йорк?

Очаквайте видео с целия коментар.

Последни новини
Още от Светът е бизнес