Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Вероятността Фед да покачи лихвите скочи на 40%

Пазарен коментар на Сю Кийнан, Светът е бизнес, 15.02.2017

Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Икономически доклади днес потвърждават мнението, че Фед може да вдигне лихвата на срещата си през март. Инфлацията започва да се усеща, докато друг доклад сочи че продажбите са по-добри от очакваното. Това индикира, че потребителите са готови за икономически ръст. Това каза пазарният анализатор Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria.

"Двата доклада повишиха вероятността за повишаване на лихвите от 30 на 40%".

Петролът се търгува около $53 за барел, което представлява слабо понижение от вчера. Споразумението в ОПЕК оказа туширащ ефект върху данни за нарастващи количества в САЩ, които иначе биха предизвикали мечо настроение на пазара на черното злато, каза още Кийнан.

"Правителствен доклад сочи че запасът от петрол е нараснал двойно над прогнозираното, което е рекорд за седмичното отчитане от десетилетия".

По думите на Кийнан в момента се наблюдава голям интерес към фондови позиции, обвързани със златото. "Изглежда инвеститорите са обезпокоени от спада на много валути, като еврото, йената и паунда, и се насочват към златото в опит да защитят капиталите си от обезценяване. Това касае особено силно инвеститорите от Азия и Европа".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес