Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

САЩ на Тръмп имат интерес от слаб ЕС

Лъчезар Богданов, Индъстри Уоч, Светът е бизнес, 27.01.2017

Икономистът от Индъстри Уоч Лъчезар Богданов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Икономистът от Индъстри Уоч Лъчезар Богданов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Скептичен съм дали изобщо ще има договорка между Доналд Тръмп и Тереза Мей, тъй като това, с което ще се сблъска британският премиер е подхода на новия американски президент "първо Америка". Това заяви по Скайп икономистът от Индъстри Уоч Лъчезар Богданов в "Светът е бизнес" с Ивайло Лаков. Цялата кампанията на Тръмп беше, че, ако спечели Америка няма да бъде своеобразен донор и да улеснява живота на други свои партньори, включително исторически такива, поясни той. 

От друга страна Великобритания е една от страните в НАТО, която харчи най-много за своята армия, каза Богданов. Следователно е възможно да по тази линия да има взаимно одобрение на политиките, добави той. 

САЩ на Тръмп имат интерес от слаб ЕС, каза икономистът. Ако Америка пожелае да договаря двустранно със всяка една държава отделни сделки, които смята за изгодни на своя бизнес, то по-лесно ще се преговаря с по-малки структури, отколкото с по-големи, допълни той. 

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес