Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Яснотата е глътка въздух за пазарите

Сю Кийнън, Bloomberg New York, Светът е бизнес, 25.01.2017

Президентът на САЩ Доналд Тръмп държи изпълнителната заповед,с която одобри строителството на петролопроводите Keystone XL и Dakota Access Снимка: Shawn Thew/Pool via Bloomberg Президентът на САЩ Доналд Тръмп държи изпълнителната заповед,с която одобри строителството на петролопроводите Keystone XL и Dakota Access Снимка: Shawn Thew/Pool via Bloomberg

Ето как един пазарен стратег описва оживлението, което наблюдаваме и рекорда на Дау. Той казва: „С бързото подписване на президентски заповеди от Тръмп и позитивните данни за икономиката, водещите новини са по-ясни и всички индекси в страната се покачват. Яснотата е глътка въздух за пазарите!

Така описа пазарният ден отвъд океана анализаторът от Bloomberg New York Сю Кийнън в "Светът е бизнес" с Ивайло Лаков.  

Тръмп прекара първите си дни в Белия дом като работи по изпълнението на своите обещания за ръст от предизборната си кампания, включително определянето на вероятно инфраструктурни проекти, одобрение за два петролопровода и призова производителите на автомобили да строят заводите си в САЩ. Очаква се той да подпише и директиви по две от своите най-големи обещания от кампанията – построяването на стена по границата с Мексико и значителното затягане на ограниченията за влизане в САЩ, каза Кийнън. 

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес