Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Силните отчети за печалбите повдигат акциите в САЩ

Сю Кийнън, Bloomberg New York, Светът е бизнес, 24.01.2017

Трейдъри работят на пода на нюйоркската фондова борса Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Трейдъри работят на пода на нюйоркската фондова борса Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Имаме много новини от Вашингтон, включително противоречиви новини и коментари от новия президент и номинираният за финансов министър, Стив Мнучин, но в голямата си част акциите се покачват заради силните отчети на печалбите и покачването при суровините. Това заяви Сю Кийнън от Bloomberg New York в "Светът е бизнес" с Ивайло Лаков.

Печалбите на най-големия строител на жилища са по-добри от прогнозите и дават знак за стабилния пазар на труда, който подкрепя потребителите, каза Кийнън. Наблюдаваме и продължаващо понижение при долара, което изстреля суровините на 7 месечен връх, добави тя. 

Доларът поевтинява за 4 поредна седмица – най-продължителното му отстъпление от миналия февруари. Междувременно индексът на Блумбърг за суровините се покачва за трети ден. Той е на път да отбележи най-високото си ново от 1-ви юли насам, каза още Кийнън. 

Очаквайте скоро видеото от целия разговор!

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес