Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Dow Jones отстъпва от рекордните си нива

Пазарен коментар на Сю Кийнан от Bloomberg в Ню Йорк, 09.01.2017

Сю Кийнан от Bloomberg в Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сю Кийнан от Bloomberg в Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Седмицата на Wall Street започва с оттегляне на акциите от високите нива, като Dow Jones отстъпи до ниво от 19 900 пункта. Той се оттегли, след като миналата седмица много от участниците на пазара очакваха да премине границата от 20 000 пункта. Всички смятат, че ралито тук постепенно замира. Това коментира Сю Кийнан от Bloomberg в Ню Йорк в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Има притеснения, че акциите са се повишили твърде много и твърде бързо заради очакванията, че политиката на Доналд Тръмп ще насърчи растежа. Много от техническите анализатори смятат, че индексът ще варира в рамките на 250 пункта. Американските инвеститори вече смятат, че за предпочитане са валутите, а не облигациите.

Доходността по 10-годишните американски облигации се понижава заедно с петрола, а златото отбелязва първото си двудневно покачване от американските избори насам. Петролът се понижава за първи път от 4 дни.

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес