Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Съществува ли риск за България да се превърне в мишена за джихадисти

Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи, Тихомир Безлов, експерт по сигурността, ЦИД, Светът е бизнес, 23.12.2016

Тихомир Безлов, експерт по сигурността, ЦИД. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Тихомир Безлов, експерт по сигурността, ЦИД. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Какви са проблемите на сигурността в България и ЕС? Тези и други въпроси, сред които напрежението в геополитически план, разследването на картел при горивата, влиянието на Русия върху България, коментираха бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев и експертът по сигурността от ЦИД Тихомир Безлов в предаването "Светът е бизнес" с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria. 

На фона на геополитическите събития в световен мащаб германският канцлер Ангела Меркел ще попадне във все по-голяма изолация дори и да спечели следващите избори, смята Керемедчиев. 

Той изрази скептицизъм относно твърдението на бившия шеф на разузнаването ген. Киров, а именно, че името на България присъства в списъка с потенциалните мишени на джихадисти, открит на компютър в иракския град Мосул преди 10 дни.  

България е страната с най-голямо влияние в Източна Европа от страна на Русия заради енергийните компании, но възможността ѝ да влияе върху страната не е толкова голяма, коментира Тихомир Безлов. "Износът на България към Русия е едва 2%", посочи той, като допълни, че проблемът не е точно икономическото влияние на Русия, а нейното медийно и политическо влияние.   

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес