Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

България - в окото на геополитическата буря

Доц. Момчил Дойчев в Светът е бизнес, 22.12.2016

Доц. Момчил Дойчев,  политолог, преподавател в НБУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Доц. Момчил Дойчев, политолог, преподавател в НБУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Светът е в перманентно състояние на кризи, които периодично избухват. Те са резултат от трайни конфликти в международен план, които са продукт на глобална промяна, осъществяваща се през последните 20 години. Това каза специалистът по политически науки и международни отношения доц. Момчил Дойчев,  преподавател в НБУ, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков. "Това са вътрешно и външно противоречиви процеси на глобализация и локализация, които са станали толкова неуправляеми, че породиха мигрантската криза".

"Бедността показа своето лице и в развитите страни и се оказа, че политическите елити нямат отговор на това огромно предизвикателство. Негативите на глобализацията се върнаха като бумеранг, не само към страните, които бяха назад в своето развитие".

България стои в "окото на бурята", категоричен бе доц. Дойчев. "При нас сега е най-тихо и безопасно, но всеки опит да излезем от перманентното си състояние на социална криза, ни изважда от "окото" и започва да се завихря около нас сериозно движение, което плаши да ликвидира желаната от повечето българи стабилност". 

"В България ситуацията се дължи на факта, че стабилност не може да се постигне без да се направят необходимите реформи". 

До къде ще доведат анти-естаблишмънт процесите в Европа и САЩ? На какво се дължат те? Връщаме ли се към консервативно-либералните ценности? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес