Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Икономиката ще продължи да се развива, но под потенциала си

Васил Велев в Светът е бизнес, 20.12.2016

Васил Велев, председател на Асоциация за индустриалния капитал в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Васил Велев, председател на Асоциация за индустриалния капитал в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Икономиката е инертна система. В нея не може толкова бързо да настъпят видими изменения, включително и при политическа нестабилност. Това каза Васил Велев, председател на Асоциация за индустриалния капитал в България, в „Светът е бизнес” на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков. „За сега нещата стоят добре. Прогнозите за следващата година са умерено оптимистични”.

„Държавната администрация работи с намалена интензивност, усилията за реформи бяха стопирани още преди президентските избори. Това е загубено време”.

Икономиката ще продължи да се развива, ще имаме ръст на БВП през следващата година, но ще е под потенциала на икономиката, защото ще бъде изгубено много време за реализиране на необходими реформи и защото намалихме работното време с три дни, което означава 1% по-малко произведен БВП, каза гостът.

„Наредихме се сред нациите, които имат най-много почивни дни, най-малко работни дни”.

Надценена ли е стоката цена на труда и добива ли застрашителни размери, спъващи нормалното развитие на икономиката? Какви ще бъдат основните проблеми пред българския бизнес през 2017 и как могат да се преодолеят? Как да се създадат облекчени условия за внос на персонал?

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес