Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Унищожаването на Ислямска държава е ключът за разрешаване на сирийската криза

Искрен Иванов в Светът е бизнес, 19.12.2016

Искрен Иванов, преподавател в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Искрен Иванов, преподавател в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ако Ислямска държава бъде унищожена, сирийската криза ще се разреши от само себе си. Рано е да очакваме размразяване на отношенията между САЩ и Русия, но по-вероятният сценарий е напрежението в Сирия да намалее след встъпването в длъжност на Доналд Тръмп. Това каза преподавателят в Софийски университет "Св. Климент Охридски" Искрен Иванов, експерт по международна политология и тероризъм, в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков. Той коментира сирийската криза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria​, заедно с блогъра и журналист Руслан Трад.

"Вторият сценарий, кризата да се обострни, считам за по-малко вероятен. Същото ще се случи и с кризата в Украйна и във всички други точки, където САЩ и Русия имаха конфронтация".

В Европа има сериозно разединение по отношение на санкциите спрямо Русия, но ако САЩ гласува за отмяна на санкциите ще трябва и Европа да ги отмени, каза още гостът.

Кои са назначенията в новия кабинет на Тръм, които могат сериозно да дискредитират управлението му в лицето на избирателите и партньорите? Кои са държавите в ЕС, които са склонни да подкрепят отмяна на санкциите срещу Русия?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес