Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Търговията на Wall Street в застой в очакване на решението на Фед

Пазарен коментар на Сю Кийнан, 14.12.2016

Сю Кийнан от Bloomberg в Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сю Кийнан от Bloomberg в Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Търговията на Wall Street е почти без промяна преди очакваното решение на Фед за повишаване на лихвите. Известно е, че американските фючърсни трейдъри са калкулирали по-високите лихви като напълно сигурни след днешната среща. Основният фокус ще падне върху пресконференцията, която ще се състои час-два преди края на днешната сесия. Вероятно тя ще ни даде поглед върху прогнозите на Фед за 2017. Това каза в своя пазарен коментар Сю Кийнан от Bloomberg в Ню Йорк в ефира на "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria.

Другото, което следят инвеститорите в САЩ, е техническият анализ за признаци за посоката на пазарите. Последната разпродажба на Dow Jones доведе до най-голямата надцененост на акциите от 1996 насам.

Цените на петрола се понижиха, след като един доклад отчете, че доставките в най-големия складов хъб в САЩ са на 6-месечен връх. Цените се бяха покачили значително след новините от ОПЕК, така че спадът се очакваше.

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес