Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Охлаждане на петролното рали в САЩ

Сю Кийнън, пазарен анализатор, Светът е бизнес, 12.12.2016

Показателите на търговията на петролния гигант Exxon Mobil Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Показателите на търговията на петролния гигант Exxon Mobil Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Акциите в момента се понижават, след като по-рано тези на петролните компании се повишаваха, а и петролът ограничи печалбите си заради резултатите от срещата на ОПЕК. Това заяви пазарният анализатор Сю Кийнън в "Светът е бизнес" с Ивайло Лаков. Петролните фючърси в Ню Йорк се покачиха с почти 6% над 52 долара за барел, допълни тя. 

Що се отнася до най-интересните компании днес, акциите на финансовите компании, които се покачват след изборите, днес също се понижават. Navient се понижи с 4%. Сред печелившите са телефонните и комуналните компании, които продължиха печалбите си от петък, а като група, акциите на енергийните компании успяха да задържат печалбите си от почти 1,5 % след като бяха поскъпнали с 2,5% в началото на сесията.

Историята при суровините е почти същата по цял свят – поне що се отнася до поскъпването на петрола. Цените на петрола се покачиха след като Саудитска Арабия намекна, че е готова да намали производството си повече от договореното, а страните извън ОПЕК, включително Русия обещаха да намалят добивите си от догодина. Златото от друга страна се понижи до 10 месечно дъно, докато Уол Стрийт се готви за повишаване на лихвите.

Чуйте коментара във видеото.

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес