Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Очаква се хаос в САЩ след избора на Тръмп

Д-р Емилия Занкина в Светът е бизнес, 08.12.2016

Д-р Емилия Занкина, зам.ректор на Американския университет в България (AUBG). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Д-р Емилия Занкина, зам.ректор на Американския университет в България (AUBG). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Очаква се хаос в САЩ след избора на Доналд Тръмп за президент. Има доста противоречиви назначения. Това каза д-р Емилия Занкина, зам. ректор на Американския университет в България (AUBG), в предаването „Светът е бизнес“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков. Занкова коментира назначенията на Доналд Тръмп и политиката на новата администрация.

Не мисля, че ще има драстични действия, като напускане на НАТО, но е възможно САЩ да се оттегли от Парижкото споразумение за климата, както и други неочаквани ходове, каза още Занкина.

„Реакциите на Тръм са първо емоционални. За щастие виждаме една по-голяма умереност в сравнение с предизборната кампания“.

Ще продължи ли Източна Европа да се радва на позитивно отношение от страна на САЩ? Ще се откаже ли САЩ от Иранското споразумение? Какво ще се случи със здравната реформа на Обама?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес