Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

След референдума в Италия пазарите бележат един от най-печелившите си дни

Андрей Стойчев в Светът е бизнес, 06.12.2016

Андрей Стойчев, член на УС на Делтасток. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Андрей Стойчев, член на УС на Делтасток. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Реакциите на пазара, след италианската оставка, бяха положителни, що се отнася до движението на основните европейски индекси. Това каза Андрей Стойчев, член на УС на Делтасток, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков. 

"Първоначалните реакции бяха негативни, но веднага след отварянето на пазарите и индексите, и еврото започнаха да печелят позиции. Днес беше сред най-печелившите дни не само за индексите в Европа, но и като цяло за световните индекси".

За разлика от изненадите, които поднесоха, както Brexit, така и победата на Доналд Тръмп, в Италия нямаше изненади, каза още Стойчев. "Пазарът се радва, когато е прогнозирал какво ще се случи. Резултатът беше лесно предвидим и се потвърди това, което всички очакваха. Положително бе желанието да не се прибързва с нови избори, да се приеме бюджетът и да има стабилност в Италия, особено на фона на проблемите на италианските банки". 

Кои са индустриите, които са най-перспективни за инвестиции с оглед политическата обстановка и промяната на статуквото и мисленето на хората? Какви са перспективите пред търговията с петрол и метали?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес