Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Wall Street е много по-сигурен в себе си

Пазарен коментар на Сю Кийнан, 22.11.2016

Сю Кийнан, пазарен анализатор, Bloomberg Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сю Кийнан, пазарен анализатор, Bloomberg Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Големият въпрос днес е дали акциите се повишиха прекалено бързо. Акциите в САЩ изтриха повишенията си от по-рано днес, които отведоха Daw над 19 000 пункта за първи път, а акциите в здравеопазването се сринаха. Това каза пазарният анализатор Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков. 

"Daw се доближи до рекордно високо ниво в средата на деня, като продължи рекорда си от вчера. По-рано днес S&P също надмина 2200 пункта преди да спадне. Вчерашната търговска сесия предизвика рекордно високи нива на затваряне навсякъде, което беше подпомогнато от скок в акциите на енергийните и суровинните производители. Акциите в сектора на здравеопазването са сред най-тежко засегнатите и средно спадат с 2%".

Според стратези от Wall Street пазарът е много по-сигурен в себе си, каза Кийнан. Тя цитира един от стратезите на пазара, който твърди, че "акциите вече не са заседнали в този фрустриращ диапазон и най-после достигнаха нови рекорди".

"Има силни признаци, че щатската икономика е в добро състояние и това се отразява добре на корпоративните печалби. Трейдърите вече приемат 100% шанс за увеличение на лихвите от Фед през декември".

Очаквайте видео с целия коментар.

Последни новини
Още от Светът е бизнес