Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Сами си създадохме политическа криза

Муравей Радев, бивш министър на финансите, в Светът е бизнес, 17.11.2016

Муравей Радев, бивш министър на финансите. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Муравей Радев, бивш министър на финансите. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Светът около нас сякаш се разпада и то не само в Америка, Европа или Великобритания, а вече и в България. Свидетели сме на политическа криза, дошла от нищото, която ние сами си направихме. Това коментира Муравей Радев, бивш министър на финансите, в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му най-големият риск е да се приеме какъвто и да било бюджет в обстановка като сегашната. 

"Първо, бюджетът се приема в Народното събрание, а този парламент в момента няма управляващо мнозинство, то се разпадна. Второ, правителството, което го изготви и внесе и което сега тепърва трябва да го защитава, е в оставка. Трети фактор – от понеделник насам България се намира в предизборна обстановка и сме свидетели на невероятен популизъм. Тези три фактора, взети заедно, правят обстановката противопоказна за който и да било бюджет", каза Радев, допълвайки, че финансовата и икономическата стабилност на България са поставени на карта. 

Той коментира и предложението на БСП за премахване на плоския данък и го определи като идеологическо, а не икономическо. Според Радев нашата данъчна система е една от най-добрите в целия свят и всяка година се събират все повече и повече пари за разлика от преди, когато при пропорционалния данък много хора са имали стимул да укриват данъците си. 

Бившият финансов министър нарече предложението за 300 лв. минимална пенсия популизъм и посочи, че едно такова действие ще задълбочи много сериозно диспропорциите в пенсионната система.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес