Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Франчайзингът с 20% ръст всяка година и в България, и в света

Светослав Билярски, Franchising.bg и Владимир Тодоров, Subway Bulgaria, Светът е бизнес, 1.11.2016

 Ресторант на Subway в Русия Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg Ресторант на Subway в Русия Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Не само в България, но и в света франчайзингът отбелязва по над 20% ръст. Това заяви управителят на Franchising.bg Светослав Билярски в "Светът е бизнес" с Ивайло Лаков. Заедно с оперативния директор на Subway за България и Румъния Владимир Тодоров той говори за предстоящото франчайзинг експо в Paradise Center в София от 4-5 ноември. 

Там ще има над 40 компании с доказани бизнес модели, които ще представят възможностите за започване на бизнес, използвайки известна марка, изпитано ноу хау и текуща подкрепа от франчайзодателя, каза Билярски. Ще има и 12 семинара, на които 24 лектори ще разкажат за своя опит в изграждането на успешни бизнеси, допълни той. 

По думите на Билярски големият ръст не е учудващ, тъй като има тенденция "веригите да изместват едноличните предприемачи". Предприемачите се усещат, че ако не си купят своя франчайз верига ще трябва скоро да си купят една от някого, подчерта Билярски. 

За откриване на ресторант на Subway началната инвестиция варира от локацията, но кръжи около €90 хил, каза Тодоров. А годишният франчайзинг е месечна такса в размер на 8% от оборота, допълни той. 

По думите на Тодоров за Subway е важен подборът на кандидати за франчайз, защото ангажираността ще гарантира не само изплащане на инвестицията, но и по-ниска начална такса при откриване на втори ресторант от франчайзополучателя. 

Очаквайте скоро и видеото от целия разговор!

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес