Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

С каква скорост ще се разраства аутсорсингът в България

Иглика Йорданова, Colliers и Стефан Бумов, Българска аутсорсинг асоциация, Светът е бизнес, 12.10.2016

Служител комуникира с клиент в аутсорсинг офис Снимка: John Taggart/Bloomberg Служител комуникира с клиент в аутсорсинг офис Снимка: John Taggart/Bloomberg

Данните за €1,4 млрд приходи в сектора аутсорсинг и 42 хил. заети са от последното проучване на Българската аутсорсинг асоциация и те отчитат промените в сектора към края на 2015. Това заяви председателят на Българската аутсорсинг асоциация Стефан Бумов в Светът е бизнес с Ивайло Лаков. Заедно с изпълнителния директор на Colliers Иглика Йорданова той говори за тенденциите при един от най-динамичните сектори в българската икономика. Така че за 2016 предполагаме, че резултатите ще са още по-високи, допълни Бумов. 

Секторът аутсорсинг дава отражение и върху пазара с недвижими имоти, каза Йорданова. Така например само за тази година 70% от транзакциите, включващи офис площи, се извършват от компании в този сектор, допълни тя. 

По думите на Бумов, не само че аутсорсингът може да бъде двигател на икономика с висока добавена стойност, но и той е. Доказателство за това са освен броя на заетите и данъците, които плащаме, но и трудовите възнаграждения в сектора, които са доста над средните за страната, добави той. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес