Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Как българският бизнес приема данък уикенд

Управителят на MULTIVAC Bulgaria Production Ивайло Димитров в Светът е бизнес, 23.09.2016

Ивайло Димитров, управител на MULTIVAC Bulgaria Production. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ивайло Димитров, управител на MULTIVAC Bulgaria Production. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Наличието на данък "уикенд" ще породи само повече бюрократични действия в счетоводството ни, защото има няколко формуляра, които се попълват допълнително. В началото имаше някакви съмнения как ще бъде решен и приет методологично въпросът, но от началото на годината досега стана ясно каква е методологията. Това каза управителят на MULTIVAC Bulgaria Production Ивайло Димитров в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

Той посочи обаче, че законът създава предпоставки за най-различни интерпретации и възможност за субективизъм. "На базата на свободно време към работно време би могло да се отсече 90% или 80% от ползването на съответното средство да е за служебни нужди и 20% за лични нужди и оттам нататък да няма интерпретации на нашите служители или на данъчните, когато дойдат на проверка. Всичко да е ясно и прозрачно", заяви Димитров. 

Компанията ще изгради ново предприятие в Божурище, където ще се произвеждат части за опаковъчните машини на MULTIVAC. Димитров изрази надежда то да бъде завършено догодина, като заяви, че ще бъдат открити 153 нови работни места. "В момента разглеждаме удвояване на инвестицията след 2019, която до момента е в размер на 18,8 млн. евро", каза още той. 

Чуйте интервюто във видеото.


 

Последни новини
Още от Светът е бизнес