Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Как ще произвеждаме инженери

Проф.Георги Тодоров от Техническия университет в Светът е бизнес, 12.09.2016

Проф.Георги Тодоров от Техническия университет. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Проф.Георги Тодоров от Техническия университет. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В България идват големи световни компании не само защото предлагаме евтина работна ръка, а и защото има млади и интелигентни хора, които създават условия за развиване на нови продукти и създаване на голяма добавена стойност.  От друга страна има български компании, които се развиват много интересно, динамично и в модерни области и са на световния пазар. Това коментира деканът на Машинно-технологичния факултет на Техническия университет проф. Георги Тодоров в предаването "Светът е бизнес" с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria. 

Той обясни, че професионалистите в България са добре платени, като сега индустрията е динамична и кадрите се ценят. "При нас непрекъснато идват хора от бизнеса, които търсят инженери. В обществените нагласи се приема, че те учат много, полагат големи усилия, но им трябва време, за да специализират и да започнат да получават добро възнаграждение", каза Тодоров. 

Той посочи, че Техническият университет работи съвместно с бизнеса вече над 25 години. "Бизнесът търси помощ в области, където му трябва допълнителна експертиза или допълнителен капацитет. Занимаваме се с разработване на нови изделия, когато една компания работи върху изграждането на нов продукт."

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес