Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Цената на войната и глобализацията

Гидеон Раф в Светът е бизнес, 01.09.2016

Гидеон Раф, режисьор, Холивуд. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Гидеон Раф, режисьор, Холивуд. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Всичките ми шоута са силно политически - Tyrant, и Dig, и Prisoners of War, и Homeland са като откъснати от заглавията. Това обичам да чета и обичам да се занимавам с реалния свят, с много лични истории, в които има големи залози, защото имат политически последици. Това каза холивудският режисьор Гидеон Раф в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков. 

"Мисля че бежанската криза е хуманитарно бедствие. То започва с неспособността на Близкия изток и Запада да контролират това, което се случва в Сирия. Това е голяма трагедия. Масово са избивани хора. Стотици хиляди хора са вече мъртви. Милиони са мигрирали, а ето че не се прави нищо, за да бъде спряно това. Или поне не се прави достатъчно, за да бъде спряно. Затова имаме бежанска криза, защото хората не могат да останат там откъдето са. Това, което трябва да направим е да направим възможно за тях да останат там, откъдето са и да са в безопасност".

По думите на режисьора Афганистан и Ирак също не са безопасни за много хора. "Трябва да направим така че хората да могат да живеят безопасно където и да са. Особено ако не ги искаме да идват на места, където виждат бъдеще за децата си. Част от отговорността е върху нас".

Изненадан ли е Раф от огромния успех на Prisoners of War (Военнопленици) и на Homeland? Защо обича България? Кои са необходимите съставки на един много добър филм или телевизионен сериал? Какви са новите проекти на режисьора?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес