Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Ръстът в българския туризъм идва от немския и английски пазар

Георги Николчев в Светът е бизнес, 31.08.2016

Георги Николчев, председател на Асоциацията на собствениците в туризма. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Николчев, председател на Асоциацията на собствениците в туризма. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Първите сведения от хотелиери и ресторантьори показват, че до юли месец определено има ръст, който е различен като проценти, но около 17 до 20%. Това каза председателят на Асоциацията на собствениците в туризма Георги Николчев в предаването „Светът е бизнес“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков. "Това е ръст, който идва от немския и английския пазар. При руския пазар има ръст, но не такъв, какъвто очаквахме, защото загубихме почти 50% от руския пазар предишните години и наваксването ще е бавно и постепенно".

 "Всички очаквахме, че руснаците от Турция и Египет ще се насочат към България, но това се случи само с една малка част". 

През последните години се очертава сериозен интерес към българските туристически центрове за септември и октомври от страна на възрастни туристи, не само от чужбина, но и от България, каза още Николчев.

Очаквайте видео с целия коментар.

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес