Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Чуждите инвестиции сега са по-малко от времето на Виденов

Николай Василев в Светът е бизнес, 12.08.2016

Николай Василев, Expat Capital, бивш министър на икономиката. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Николай Василев, Expat Capital, бивш министър на икономиката. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България влезе в кризата, това важи за целия свят, с огромно разминаване между депозити и кредити. Това каза Николай Василев, Expat Capital, бивш министър на икономиката, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков. "Депозитите не бяха достатъчни. След това се наблюдава постепенно увеличаване на депозитите и намаляване на кредитите но според мен те още не са се доближили. Няма нищо лошо депозитите да са още повече". 

"Бизнесклимата оценявам, като среден - нито блестящ, нито много лош. Списъкът на държавите с най-разнообразни проблеми е огромен. На този фон България прилича на стабилна и нормална държава. Голяма част от Европа все още е с ръст под нулата. 3% ръст за тези години е отлично постижение".

Чуждите инвестиции сега са "малко по-малко от времето на Виденов, при положение че БВП е, примерно, над пет пъти по-голям. Бих се радвал да има повече - и чужди, и български инвестиции". 

"Като млад много млад министър си позволих да кажа, че съдебната система е най-големият икономически проблем на България. Сега подкрепям същото мнение".

По въпроса за влизането на България в Еврозоната Василев каза, че това винаги е било важно за България и заяви, че "който не иска ЕЦБ да проверява и регулира българските банки, може би той казва или подстрекава да не влизаме в Еврозоната". 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес