Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Турция афишира статута си на незаменим глобален играч

Здравко Попов в Светът е бизнес, 09.08.2016

Здравко Попов, Институт за публична политика. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Здравко Попов, Институт за публична политика. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

От един месец Турция много силно експлоатира пропагандните значения на днешната среща между Ердоган и Путин. Това каза Здравко Попов от Института за публична политика в предаването „Светът е бизнес“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков.

„Срещата е опит да се нормализират отношенията, а не да се създаде бум в руско-турските отношения. Все още не трябва да правим много големи и силни оценки на тази среща“.

Турция иска да вложи специален, пропаганден смисъл в тази среща по отношение на Европейския съюз, а другата посока е САЩ, обясни експертът. „Иска да покаже, че независимо от изолацията, в която бе попаднала и преди преврата, този проблем е разрешим“.

С демонстративното намиране на „други партньори“ Турция иска да покаже, че е „незаменим партньор в глобалната шахматна игра“, каза още Попов.

Какви са целите, които иска да постигне Турция и препятствията, пред които се изправя и какво цели Русия? Как ще реагират ЕС и САЩ? Какви ще бъдат последствията и възможностите пред България в новата политическа обстановка?

Чуйте целия коментар: 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес