Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Има ли интерес на пазара на ваканционни имоти

Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net, в Светът е бизнес, 05.08.2016

Снежана Стойчева, мениджър на imoti.net. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снежана Стойчева, мениджър на imoti.net. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Спад от 14-20% в продажбите на ваканционни имоти по Южното Черноморие се наблюдава в началото на тази година. Този спад обаче е на фона на голямото търсене от страна на български и европейски граждани. Това каза Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net, в предаването „Светът е бизнес“ с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

Има интерес и запитвания от страна на германци, холандци, словенци, който до този момент не са били толкова активни на пазара. В същото време руснаците се оттеглят от него, което понижава цените на ваканционните имоти. Вижда се и отлив от големите, затворени ваканционни имоти, разположени встрани от Черноморието, както и от имотите, намиращи се в шумни курорти.

Imoti.net е партньор на осмото международно изложение в Абу Даби, на което ще представи български компании с интересни проекти с цел привличане на инвеститори. В Обединените арабски емирства има интерес към ваканционните имоти в България и придобиването на втори дом в страната.  

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес