Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Протестите срещу Oлимпиадата в Рио са плод на високата цена за обществото

Денислав Георгиев, маркетинг директор на Ботев (Враца), в Светът е бизнес, 04.08.2016

Денислав Георгиев, маркетинг директор на Ботев-Враца. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Денислав Георгиев, маркетинг директор на Ботев-Враца. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Протестите срещу организацията на Oлимпийските игри в Рио са отговор на високата цена, която трябва да плати обществото. Това каза Денислав Георгиев, маркетинг директор на Ботев (Враца), в предаването „Светът е бизнес“ с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria. 

Някои групи в обществото ще бъдат доволни от провеждането на Oлимпиадата в Бразилия – част от средния бизнес, почитателите на спорта. Ще има обаче и политически активни групи, които ще използват финансовите резултати като повод за недоволство. Подобни настроенията могат да се наблюдават и при хората, които ще останат без работа след финала на олимпиадата, отбеляза той. 

Георгиев коментира още тенденциите, свързани с причините за приемането на подобен форум в различните страни. Държавите от БРИКС например са поели риска да бъдат домакин на големи форуми, тъй като не търсят икономическия ефект, а използват събитието като инструмент за външна политика. Единствено Индия не се е борила за домакинство на голям форум.  

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес