Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Авионамс е бил някога най-рентабилното предприятие в Пловдивска област

ген. Симеон Симеонов, началник на отбраната от 2009/14, Светът е бизнес, 2.08.2016

ген. Симеон Симеонов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria ген. Симеон Симеонов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Хубаво е, че държавата си възвръща авиационните активи. Това заяви началникът на отбраната през периода 2009/14 ген. Симеон Симеонов по Bloomberg TV Bulgaria. В „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков той говори за одържавения днес завод за ремонт на самолети „Авионамс“ (бившия „Георги Бенковски“). Следващата стъпка е да си върне специалистите, които работеха в него преди да се приватизира. 

"Авионамс" е бил най-рентабилното предприятие в Пловдивска област в годините когато е работил на пълен капацитет, заяви генералът. Около 20 двигателя бяха ремонтирани там със съдействието на руската страна във времето когато бях главнокомандващ военно-въздушните сили през периода 2005/2009, допълни той, подчертавайки, че вече България няма да бъде нужно да плаща на други страни да ремонтират изтребителите ѝ. 

В Пловдив има техникум по самолетостроене, а в ТУ в Града на тепетата има такава специалност, заяви ген. Симеонов. С тяхна помощ може да започне възраждането на ремонта на авиационна техника в Авионамс, допълни той.

Чуйте повече: 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес