Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Присъединяването към еврозоната ще ни извади от периферията

Георги Табаков, председател на Българския икономически форум, в Светът е бизнес, 01.08.2016

Георги Табаков, председател на Българския икономически форум. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Табаков, председател на Българския икономически форум. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Присъединяването на България към еврозоната е изключително важно, защото ще интегрира трайно икономиката ни към европейската и тя вече няма да е в периферията. Тази стъпка е съизмерима с въвеждането на валутния борд и влизането ни в ЕС. Това каза Георги Табаков, председател на Българския икономически форум, в ефира на "Светът е бизнес" с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria. 

Той коментира и данните, че близо половината фирми в България нямат нито един нает служител, а 85% от действащите фирми у нас имат до 4 служители. Според него това донякъде е нормално, защото има много компании, които се правят с цел реализиране на някакъв проект. 

"Това, което не е нормално, е динамиката, с която се преминава от малко към средно и голямо предприятие. В другите държави като Словения, Словакия, Чехия и Унгария има инкубатори, които осигуряват помощ за бизнеса в рамките на 2-3 години, докато се разрасне и намери нови пазари", каза Табаков. 

Целия разговор може да видите във видеото:


 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес