Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Иска ли гръцкото правителство да контролира телевизионните канали?

Джордж Фтикас, адвокат, Светът е бизнес, 29.07.2016

Джорд Фтикас Снимка: Bloomberg Джорд Фтикас Снимка: Bloomberg

Най-важната дискусия в момента в Гърция е по проблема с лицензирането на телевизионните канали и това присъства в новините ежедневно. Това заяви адвокатът Джордж Фтикас по Bloomberg TV Bulgaria. В „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков той говори за последните събития в Елинската република.

Правителството твърди, че желае да въведе много прозрачен, добре структуриран режим на лицензиране на частните канали, какъвто то твърди, че не е имало до сега, заяви Фтикас. Заради въвеждането на този нов закон за лицензирането на частните канали, някои от частните канали, които са на гръцкия пазар ще трябва да спрат да работят, а други ще трябва да се лицензират отново, лицензите им да бъдат преиздадени като започнат от нула, добави той.

Целият проблем е следният: настоящото правителство твърди, че през последните 25 години не е имало конкретни процедури, ясни процедури за лицензирането на частните телевизионни канали и че много от тях, които са работили досега, са работили при отсъствието на лицензионен режим и следователно са незаконни, каза адвокатът. Гръцкото правителство твърди, че според едно проучване, направено от университета във Флоренция, Италия, в Гърция не трябва да има не повече от четири частни канала, които да покриват цялата страна и други по-малки канали, които да са регионални, допълни той, подчертавайки, че частните канали казват, че този брой е много малък и че правителството отпуска само четири лиценза, защото иска да контролира частните телевизии.   

Чуйте повече: 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес