Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

EDIT.BG ще създаде среда за дигиталните предприемачи

Саша Безуханова от Move.bg и Крис Георгиев от Фондация StartUP в Светът е бизнес, 20.07.2016

Саша Безуханова от Move.bg и Крис Георгиев от Фондация StartUP. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Саша Безуханова от Move.bg и Крис Георгиев от Фондация StartUP. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

15 организации по инициатива на Мove.bg основават неформална мрежа EDIT.BG, която има за цел да разпознае характера на българския стартиращ дигитален бизнес. EDIT.BG ще създаде среда за среща между дигиталните предприемачи, така че по неформален път да обменят и имат достъп до информация, ресурси, но най-вече да ко-създават. Това каза Саша Безуханова от Move.bg в предаването „Светът е бизнес“ с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

Новата отворена мрежа EDIT.BG има за цел да насърчи младите хора в стартирането на бизнес в България, каза от своя страна Крис Георгиев от Фондация StartUP. "Идеята е да създадем условия, чрез които да видим тенденциите; къде можем да бъдем силни, така че усилията да бъдат насочи на тези места", коментира той.

Едва 21% от компаниите в България имат експортен потенциал, посочи още Безуханова. Първата инициатива на EDIT. BG ще бъде провеждането на национално проучване за мащаба на дигиталната индустрия.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес