Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Вярата, че Турция ще стане правова държава подкрепяше ръстовете ѝ досега

Лъчезар Богданов, икономист от Industry Watch, Светът е бизнес, 18.07.2016

Лъчезар Богданов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Лъчезар Богданов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Досега битуваше мнението сред инвеститорите, че посоката на Турция рано или късно тя неминуемо да стане правова държава с върховенство на закона от европейски тип. Това заяви икономистът от Industry Watch Лъчезар Богданов по Bloomberg TV Bulgaria. В „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков той говори за това какъв ефект неуспешният преврат срещу Ердоган ще има върху има върху икономиката на Кемалската република. Може да дойде момент в бъдещето, когато ще се преобърне това разбиране, допълни икономистът.

Тази вяра привличаше огромни инвестиции към Турция, които създадоха фалшиво чувство за благоденствие сред населението, заяви Богданов. Ако инвеститорите спрат да вярват в европейския път на развитие на страната кредитът на доверие към страната ще угасне, потоците от ПЧИ ще секнат и икономиката ще пострада, допълни той.

Турция е третият най-голям експортен пазар за България и поради това всякакви проблеми там биха били сериозно усетени тук, заяви икономистът. След 1989 турските инвеститори бяха сред първите, които навлязоха в дребния бизнес, така че връзките са трайни, допълни той. 

Чуйте повече: 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес