Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Нов подход за привличане на инвестиции у нас

Даниела Везиева, зам.-министър на икономиката, в Светът е бизнес, 15.07.2016

Даниела Везиева, зам.-министър на икономиката. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Даниела Везиева, зам.-министър на икономиката. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Франция, Германия и Дания са държавите, които проявяват най-голям инвестиционен интерес към България. САЩ също са от приоритетните ни партньори, но за момента нямаме толкова добре работеща инвестиция, колкото с останалите, и може би толкова голям интерес. Това каза зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева в предаването "Светът е бизнес" с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria. 

Тя коментира новия подход за привличане на инвестиции у нас, който залага на 7 приоритетни сектора и 14 стратегически дейности. Инвеститорите ще се насочват към съответния регион от страната на базата на приоритетите за развитие, които съответните области и общини са заявили пред министерството. "Идеята е при наличие на интерес ние да можем да предоставим най-добрата картина на инвеститора. С промяната искаме да имаме ясна представа коя индустрия къде е най-силно изградена", допълни Везиева. 

Според нея индустриално производство за компоненти и части на автомобили успя да привлече толкова много средства в следствие на глобалната икономика. Там, където има добър инвеститор, допълващите дейности се появяват, за да подпомогнат това производство.", посочи зам.-министърът на икономиката. По думите й регионалните политики за привличане на инвестиции ще позволят по-лесното напасване на търсенето и предлагането. 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес