Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Консервативната партия доказа, че си връща контрола върху Великобритания

Мартин Табаков, политически анализатор, в предаването Светът е бизнес, 13.07.2016

Мартин Табаков, политически анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Мартин Табаков, политически анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Активирането на чл. 50 от Лисабонския договор ще се случи по-бавно, отколкото са очакванията на ЕК и британското общество. Основният дебат и тема за дискусия между Тереза Мей и ЕК ще бъде залогът дали свободната търговия върви заедно със свободното движение на хора. Това каза политическият анализатор Мартин Табаков в предаването „Светът е бизнес“ с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

Имайки предвид твърдия характер на новия министър-председател на Великобритания Тереза Мей, сравненията й с Маргарет Тачър са уместни, смята Табаков. Мей не демонстрира, че е от тези политици, които се поддават на популизъм. Допълнителен аргумент за аналогията, която се прави между тях е, че и двете са дясно консервативни в ключови ресори като икономика, национална сигурност, външна политика. От друга страна обаче, Тереза Мей е малко по-либерална от Маргарет Тачър по отношение на социално-политически теми, коментира анализаторът.

С избора на Тереза Мей Консервативната партия доказа, че си връща контрола както върху партия, така и върху Великобритания след резултата от референдума - резултат, до който елитът на партията не желаеше да се стига, отбеляза той.

Чуйте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес