Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

България изпревари Франция по производство на велосипеди

Драгомир Кузов в Светът е бизнес, 12.07.2016

Драгомир Кузов, президент и собственик на Веломания. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Драгомир Кузов, президент и собственик на Веломания. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България изпревари Франция по производство на велосипеди. Това каза Драгомир Кузов, президент и собственик на "Веломания", производител на велосипедите „DRAG“. България е на четвърто място по производство на велосипеди в Европа, като големите пазари, където се изнасят, са Германия, Франция, Италия и Холандия. 

"Най-голямото потребление на велосипеди е във Франция. Там годишно се продават около 3 млн. , в Холандия – 2 млн. 300 хиляди. Подобна е цифрата и в Германия. В България се продават около 80 хиляди броя".

По думите на Кузов произведените в България велосипеди през 2014 година са 950 хил., и въпреки че официалната статистика за 2014 и 2015 година все още не е публикувана, данните ще бъдат "малко по-големи, като за 2016 година може би ще минем 1 милион". "Средната цена на велосипед в Холандия е около 900 евро, в Германия – малко под 600 евро, а в България - 119 евро".

"В момента произвеждаме над 60 модела велосипеди и ги дистрибутираме в над 20 държави. Вече втора година купата на Франция се казва DRAG Bicycle. Таргетираме в средния и високия сегмент и сме официален доставчик и на Европейската федерация по колоездене. Доставяме на над 20 федерации и национални отбори. В последните 8-10 години имаме над 50 медала от световни шампиони, европейски шампиони, шампиони на азиатските игри. Португалците са световни шампиони с наши велосипеди. Има с какво да се похвали България". 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес