Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Brexit не значи изграждане на нова китайска стена

Емил Хърсев в Светът е бизнес, 11.07.2016

Финансистът Емил Хърсев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Финансистът Емил Хърсев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Не виждам от къде се взимат всички тези апокалиптични прогнози за ефекта на Brexit върху икономиката на Европа. Това каза финансистът Емил Хърсев в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков. "Няма нещо, което да представя някаква такава опасност. Още по-малко Brexit. Този процес е чисто политически и в момента още не се знае точно какви ще бъдат измеренията".

"Великобритания няма да се изпари или да изчезне за континентална Европа. Тя няма да излезе от икономическото пространство. Brexit не значи изграждане на нова китайска стена. Риториката за „крепостта Европа“ се възражда".

Съществува свръхреакция, но пазарите, след като минаха през първоначалната реакция, очевидно се възстановяват, каза още Хърсев. По повод възможността пред България в резултат на политическите процеси около референдума във Великобритания да влезе ускорено в Еврозоната Хърсев каза: „За нас това е изключително положително развитие. Ние сме твърде дълго във валутен борд. Това е система, която дава плюсове, но крие и огромен риск“.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес