Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Външната политика на Ердоган претърпя катастрофа

Милен Керемедчиев, бивш зам – министър на икономиката и на външните работи, Светът е бизнес. 4.07.2016

Милен Керемедчиев Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Милен Керемедчиев Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Турската външна политика, която претърпя пълен крах, започна да рефлектира върху икономиката. Това заяви бившият зам – министър на икономиката и на външните работи и настоящ управляващ партньор в EU Capital Partners Милен Керемедчиев. Той говори за отношенията на Турция с Русия и ЕС, Brexit и изборите в САЩ в „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria . Ердоган беше пред избор дали да свие егото си, спирайки да противоречи на целия свят, или да се изправи пред фалит на държавата си, допълни той.

По думите му Brexit и затоплянето на отношенията между Турция и Русия са повече съвпадение, отколкото следствие от нестабилността в ЕС. Рано или късно Ердоган щеше да се извини на Русия, каза Керемедчиев, допълвайки, че през последните няколко години Турция се скара със всичките си съюзници.

Победител на изборите в САЩ ще бъде Тръмп, каза Керемедчиев. Податливите на популизъм гласоподаватели ще са единни зад Тръмп, докато интелектуалците не могат да се обединят в подкрепата за Хилари Клинтън, поясни той.  

Чуйте повече!

 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес