Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Кое прави подхода към образованието на Американския университет толкова успешен

Страци Кулински, президент на Американския университет в България, в предаването Светът е бизнес, 22.06.2016

Страци Кулински, президент на Американския университет в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Страци Кулински, президент на Американския университет в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Студентите, завършващи Американския университет в България, са най-добре платените у нас и сред тях няма безработни. Образованието в стил "liberal arts", което прилагаме, подтиква студентите да мислят индивидуално и критично и да подхождат по различен начин към проблемите. Залагаме на широка база на преподаване, за да може, когато започнат да се профилират, да имат по-добър набор от инструменти, които да използват. Това каза президентът на Американския университет в България Страци Кулински в предаването "Светът е бизнес" с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

Той коментира и таксите в университета, като посочи, че обявената такса от 11 300 долара на година в повечето случаи бива намалена наполовина, защото студентите получават отстъпки и стипендии.

"Трябва да се има предвид, че качеството на образованието е същото като това в САЩ, а цената е около четири пъти по-ниска. Затова много американци избират да учат в България", допълни Кулински.

Той каза, че в университета има преподаватели от 17 държави и студенти от 43. Половината от всички студенти са българи. 

По думите му около 60% от завършващите остават в България, като сред тях има и не малко чужденци. Кулински заяви, че в бъдеще Американският университет ще бъде още по-активен в социалния, академичния и професионалния живот в страната и региона. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес