Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

С 60% растат облачните услуги в България

Георги Цеков, търговски директор на Daticum в Светът е бизнес, 06.06.2016

Георги Цеков, търговски директор на Daticum, част от Сирма Груп. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Цеков, търговски директор на Daticum, част от Сирма Груп. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

IT-секторът се развива много по-бързо в България, защото по-лесно следва световните тенденции. Това каза Георги Цеков, търговски директор на Daticum, част от Сирма Груп в своя коментар за развитието на облачните услуги в България и по света.

„До края на 2016 година пазарът на облачни услуги ще съставлява над 200 млрд. долара в световен мащаб. От тях 22,5 млрд. долара ще бъдат инфраструктурни услуги - това, с което ние се занимаваме. Темпът на развитие на облачните услуги за света е средно 17%, а за България надхвърля 60%“.

Daticum има собствена облачна платформа и за последните пет години много от големите български фирми се обслужват от нея, каза още Цеков.

„Работим и с много чуждестранни клиенти, от Великобритания, от Франция, от Белгия, от Обединените Арабски Емирства, но българският пазар е по-склонен да разчита на местен доставчик“.

Да се меси ли държавата в развитието на IT сектора - чуйте цялото интервю във видеото.

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес