Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

ВЕИ компаниите протестират срещу непредвидимата бизнес среда у нас

Никола Газдов, управляващ партньор на Ренърджи ООД, в Светът е бизнес, 02.06.2016

Никола Газдов, управляващ партньор на Ренърджи ООД. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Никола Газдов, управляващ партньор на Ренърджи ООД. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

ВЕИ компаниите протестират срещу непредвидимата бизнес среда у нас. Когато си направил едни бизнес разчети и очакваш да получиш определен паричен поток, за да обслужваш кредитите си, а той изчезне, ти оставаш на произвола на съдбата. Това подкопава доверието на инвеститорите. Това заяви Никола Газдов, управляващ партньор на Ренърджи ООД, в ефира на "Светът е бизнес" с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

Той коментира и решението на КЕВР от днес, като заяви, че цените са нереалистично потиснати.

"В момента се намираме в ситуация, при която всеки е недоволен. Липсва предвидимост и средата създава сътресения за всички".

Според него големите играчи в електроенергетиката са били заложили на една тромава централизирана система, очаквайки че винаги ще бъдат привилегировани, но сега с намаляването на цените на соларната и вятърната енергия те се оказват в тежко положение. 

"Дигитализацията на енергийната система ще бъде този крайъгълен камък, който ще доведе до голяма трансформация.", каза още Газдов. 

Вижте целия разговор тук:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес